-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření60 minut
-
Porce6
-
Celkový čas80 minut
Kdo by neznal sladkou pochoutku jménem štrúdl. Připravte si tento sladký závin s jablky i vy.
Jablečný závin z listového těsta neboli štrúdl, je druh moučníku, který pochází z Rakouska, ale běžně se připravuje i v jiných zemích včetně Česka. Jablečný závin se skládá z podlouhlého plátu těsta s náplní ze strouhaných jablek nahrubo, cukru, skořice, rozinek a případně strouhanky. Před pečením se těsto naplní a zavine jako roláda.
Suroviny na jablečný závin z listového těsta
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Jablečný závin z listového těsta
Directions
Těsto vyválíme na tenký plát cca 0,5cm vysoký, oloupeme a nastrouháme jablka nahrubo.
Vyválené těsto posypeme lžící strouhanky, aby nevytekla jablečná šťáva. Nastrouhaná jablka položíme na těsto se strouhankou, posypeme cukrem a skořicí. Kdo chce, může přidat ořechy či rozinky dle chuti.
Těsto zavineme do rolády a tím vytvoříme štrúdl. Takto hotový závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.
Conclusion
Hotový štrúdl podáváme ještě teplý a posypaný moučkovým cukrem. V jiných zemích je také oblíbené podávat závit se šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Jablečný závin z listového těsta (štrúdl)
Ingredients
Jablečný závin z listového těsta
Follow The Directions
Těsto vyválíme na tenký plát cca 0,5cm vysoký, oloupeme a nastrouháme jablka nahrubo.
Vyválené těsto posypeme lžící strouhanky, aby nevytekla jablečná šťáva. Nastrouhaná jablka položíme na těsto se strouhankou, posypeme cukrem a skořicí. Kdo chce, může přidat ořechy či rozinky dle chuti.
Těsto zavineme do rolády a tím vytvoříme štrúdl. Takto hotový závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.
Recipe Reviews