Jablečný závin z listového těsta (štrúdl)

Jablečný závin z listového těsta
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    60 minut
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    80 minut

Kdo by neznal sladkou pochoutku jménem štrúdl. Připravte si tento sladký závin s jablky i vy.

Jablečný závin z listového těsta neboli štrúdl, je druh moučníku, který pochází z Rakouska, ale běžně se připravuje i v jiných zemích včetně Česka. Jablečný závin se skládá z podlouhlého plátu těsta s náplní ze strouhaných jablek nahrubo, cukru, skořice, rozinek a případně strouhanky. Před pečením se těsto naplní a zavine jako roláda.

Suroviny na jablečný závin z listového těsta

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Jablečný závin z listového těsta

    Directions

    Těsto vyválíme na tenký plát cca 0,5cm vysoký, oloupeme a nastrouháme jablka nahrubo.

    Step1

    Vyválené těsto posypeme lžící strouhanky, aby nevytekla jablečná šťáva. Nastrouhaná jablka položíme na těsto se strouhankou, posypeme cukrem a skořicí. Kdo chce, může přidat ořechy či rozinky dle chuti.

    Step2

    Těsto zavineme do rolády a tím vytvoříme štrúdl. Takto hotový závin potřeme rozšlehaným vejcem.

    Step3

    Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.

    Conclusion

    Hotový štrúdl podáváme ještě teplý a posypaný moučkovým cukrem. V jiných zemích je také oblíbené podávat závit se šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • TomMalin

      Je vynikající, i já jsem ho zvládl na poprvé! 😀

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.